هفدهمین کنگره بین المللی نهج البلاغه در قم برگزار میشود
هفدهمین کنگره بین المللی نهج البلاغه در قم برگزار میشود
به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید جمال الدین دین پرور قبل از ظهر سه شنبه در نشست خبری هفدهمین کنگره بین المللی نهج البلاغه با موضوع عهد نامه امام علی(ع) به مالک اشتر که در بنیاد بین المللی نهج البلاغه برگزار شد، اظهار کرد: عهد نامه امام علی(ع) به مالک اشتر گنجینه مهمی است که منشور حکومتی و سیاسی اجتماعی در سطح جهانی است و فرا زمانی و فرا مکانی است.
وی با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب امام(ره) فرمودند نه شرقی نه غربی، گفت: غربیها باید بدانند که ایران اسلامی دستور حکومتی را از شرق و غرب و از کمونیسم نمیگیرد.
استاد حوزه علمیه قم گفت: راه ما یک راه جدید است، هر حکومتی و جامعهای که میخواهد حرکت کند باید بر اساس یک فکر و فرهنگی باشد که راه را نشان دهد و تا آخر برنامهها را تنظیم کند.
وی با بیان اینکه در تاریخ اسلام، سیره پیامبر(ص) و ائمه ما مطالب زیادی داریم، ابراز کرد: در طول تاریخ هیچ کدام از ائمه جز امام علی(ع) در رأس حکومت قرار نگرفتند.
آیت الله دین پرور تصریح کرد: امام علی(ع) در نهج البلاغه و بعضی متون دیگر و به ویژه عهدنامه امام علی(ع) به مالک اشتر مفاهیم پربار و ارزشمندی را بیان کردهاند.
وی با اشاره به اینکه وقتی که مالک اشتر برای حکومت مصر رفته بود امام علی(ع) برای او عهد نامهای فرستاد، عنوان کرد: مصر با مدینه فاصله زیادی داشته است، امام علی(ع) این عهدنامه را مینویسند که در موارد مختلف کاربرد دارد و در کتابخانه و مراکز علمی وجود داشته اما تحقق خارجی پیدا نکرده است.
رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه با تأکید بر اینکه حکومتها اکثرا طاغوتی بوده و شیوه حکومت داری آنان غربی بوده است، اضافه کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فضای جدیدی باز شد و در سال ۶۰ در اوج جنگ تحمیلی اولین کنگره نهج البلاغه با پیام امام(ره) برگزار شد.
عهدنامه امام علی(ع) به مالک اشتر به شکل طرح و لایحه به مجلس داده شود
وی اظهار داشت: نهج البلاغه برای تعلیم و تربیت ما خفتگان، معجون و مرهمی برای دردهای اجتماعی است و مجموعهای برای همه ابعاد انسانی است.
آیت الله دین پرور با تأکید بر اینکه باید این کتاب را به جهانیان معرفی کرد، ادامه داد: در برنامههای وزارتخانهها و دولت توجهی به این عهد نامه نشده، به عنوان مثال درباره مالیات مطالب جالبی وجود دارد که قابل تأمل است.
وی با اشاره به اینکه مطالب عهدنامه امیرالمومنین(ع) باید به شکل طرح و لایحه در بیاید، گفت: در این کنگره از صاحبنظران در این عرصه که در رابطه با منابع اسلامی مطالعه کردهاند دعوت میشود که در راستای انقلاب اسلامی، عهد نامه امام علی(ع) به مالک اشتر به شکل طرح و لایحه به مجلس ارائه شود.
رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه با بیان اینکه برگزاری این کنگره یک حرکت اجتماعی، علمی و سیاسی مفید و خوب است، گفت: چندین سال است که موفق نشدیم که این عهدنامه را ثبت ملی کنیم و در این راه موانع زیادی داریم.
وی اظهار داشت: هفدهمین کنگره بین المللی نهج البلاغه با مشارکت ۴۰ نهاد اجرایی و علمی همزمان با عید غدیر خم سال آینده در قم برگزار میشود.
منبع:خبرگزاری مهر