آن كه جان را با طمع ورزى بپوشاند خود را پُست كرده ، و آن كه راز سختى هاى خود را آشكار سازد خود را خوار كرده ، و آن كه زبان را بر خود حاكم كند خود را بى ارزش كرده است.
مرکز جهانی اطلاع رسانی آل البیت

مفهوم شهروندی در نهج‌البلاغه وجود دارد

1400/12/08

دبیر علمی همایش ملی «تربیت شهروندی کودکان» با بیان اینکه به دنبال هم‌اندیشی برای ترویج مفهوم شهروندی هستیم، گفت: مفهوم شهروندی در نهج‌البلاغه و فلسفه ما وجود دارد و ما در این همایش تلاش می‌کنیم این مفاهیم بیان شود.
محبوبه البرزی، دبیر قطب علمی تربیت شهروندی دانشگاه شیراز به گزارش ایکنا از فارس، نخستین همایش ملی «تربیت شهروندی کودکان» به همت دانشگاه شیراز امروز، ۸ اسفندماه در این کلان‌شهر برگزار شد.

محبوبه البرزی، دبیر علمی همایش و دبیر قطب علمی تربیت شهروندی دانشگاه شیراز در این همایش گفت: شهروندی یک صفتی است که برای تک تک افراد وجود دارد و اگر دیر نسبت به ایجاد این صفت اقدام شود در عصر دیجیتال شهروند ملی در مفهوم شهروند جهانی هضم می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال هم‌اندیشی برای ترویج مفهوم شهروندی هستیم، گفت: مفهوم شهروندی در نهج‌البلاغه و فلسفه ما وجود دارد و ما در این همایش تلاش می‌کنیم این مفاهیم بیان شود.

البرزی افزود: باید کودکان بر اساس باورها، عقاید و ارزش‌های ملی تبدیل به شهروند ملی شوند سپس این شهروند ملی به عرصه جهانی عرضه شود نه اینکه در مفهوم جهانی و مجازی غرق شود بدون اینکه هویت ملی و دینی در وی شکل گرفته باشد.

دبیر قطب علمی تربیت شهروندی دانشگاه شیراز با بیان اینکه به صورت پراکنده در رشته‌های مختلف مفاهیم شهروندی مطرح شده اما جایی که هم‌اندیشی مفاهیم شهروندی در آن صورت بگیرد تاکنون وجود نداشته است، افزود: جایی که چگونگی اصول آموزش شهروندی در آن مطرح شود، تاکنون وجود نداشته است و در همین راستا قطب علمی تربیت اصول و مفاهیم شهروندی با این هدف در دانشگاه شیراز کار خود را آغاز کرد. 

البرزی با تصریح اینکه عصر دیجیتال انسان‌های هوشمند می‌خواهد، گفت: در این فرایند قرار است که کودکان و نوجوانان انسان‌های هوشمند، مسئولیت پذیر و همدل باشند و کودک و دانش‌آموز اگر به جامعه خود احساس تعلق نداشته باشد نمی‌تواند مسئولیت پذیر و همدل باشد.

وی با بیان اینکه بر اساس این ایده قطب علمی فرهنگ شهروندی دانشگاه شیراز تشکیل شد و نخستین اقدام این بود که به جامعه هدف این اصول آموزش داده شود، گفت: در این مسیر آموزش و پرورش نخستین پایه و شهرداری و مدیریت شهرداری از ارگان‌های مهم است.

دبیر علمی نخستین همایش ملی تربیت شهروندی کودکان با اشاره به برگزاری بیش از ۳۰ وبینار و ۵۰ کارگاه آموزشی و هدایت پایان نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی در راستای این هدف، گفت: ۱۷۰ چکیده مقاله به همایش ارسال شده، ۹۰ مقاله برای ارائه اصل مقاله پذیرفته شد و در نهایت ۱۸ مقاله برای درج در همایش، ۱۱ مقاله پوستر و ۱۰ مقاله به صورت سخنرانی پذیرفته شد.

منبع :خبرگزاری ایکنا