از ويژگى هاى انسان در شگفتى مانيد ، كه : با پاره اى " پى " مى نگرد ، و با " گوشت " سخن مى گويد . و با " استخوان " مى شنود ، و از " شكافى " نَفس مى كشد!!
مرکز جهانی اطلاع رسانی آل البیت

خانه  >  موسسات و مراکز  >  بنیاد نهج البلاغه استان اردبیل

بنیاد نهج البلاغه استان اردبیل

معرفی بنیاد
بسم الله الرحمن الرحیم
نهج البلاغه صدف مروارید حکمت ، گنجینه یاقوت های کلام ، نازله روح  ملکوتی مَظهر حق ، پدیده طبع عرشی تبار مُظهر عدل ، نهجی قویم و طریقی مستقیم بر ره گم کردگان وادی بشریت در دنیای مدرن است.
دردا و دریغا که این نفیسه مرقوم همچون خالق معصومش فارغ از احتجاب اغراض و احتمال اغیار فرصت اظهار نیافته  ، امید که قیام حضرت حجت (عج ) از جمال آن انسان بی بدیل غبار غربت بزداید و از اسرار غُرر کشف حقیقت بنماید.
       
* معرفی بنیاد نهج البلاغه
از زبان آیت اللهدین پرور رئیس بنیاد و یکی از اعضاء مؤسس نهج البلاغه یکی از گرانقدرترین منابع فرهنگ اسلامی و تا حدودی مشابه قرآن است و باید با داشتن توان علمی خاص ، همه ابعاد و زوایای آن را بررسی کرد تا به اعماق سخن امام علی (ع) راه یافت و آن گاه در زمینه های جهان بینی الهی و ایدئولوژی اسلامی و به دست آوردن راه و رسم زندگی سعادتبخش از آن بهره جست.
در سال 1353ش با رهنمودهای استاد شهید مطهری ، بنیاد نهج البلاغه پا گرفت و با گردهم آمدن تعدادی از دانشمندان با هدف های زیر آغاز به کار کرد.
* استخراج عناوین علوم و معارف والای علوی
* تدوین تفسیر موضوعی درباره علوم و معارف اسلامی
* تهیه متن های ساده برای اقشار مختلف
* ایجاد مؤسسه مکاتباتی برای آموزش
* چاپ نهج البلاغه مصحح
* ارائه ترجمه فارسی و بی عیب از این کتاب
* ترجمه نهج البلاغه به زبان های زنده جهان
* تصحیح و چاپ نسخه های دستنویس از شرحهای گوناگون نهج البلاغه
* ایجاد کتابخانه تخصصی                                                                
* ایجاد ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی داخلی و خارجی
نخستین همکاران بنیاد نهج البلاغه آقایان حجت الإسلام شهید محمد مصطفوی ، حجت الإسلام علی موحدی ساوجی ، حجت الإسلام و المسلمین علی حیدری چیذری و بنده حقیر بودند. آغاز به کار بنیاد با اوج گیری انقلاب اسلامی همراه شد و در نتیجه اعضاء بنیاد نیز که هرکدام در سنگرهای گوناگون فعالیت می کردند ، به فعالیت های انقلابی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) پرداختند که سرانجام با پیروزی همراه شد. پس از پیروزی انقلاب و در سال 1358 بنیاد فعالیت های خود را شتاب بخشید که با یاری خداوند تا امروز ادامه یافته است. ترکیب نخستین هیأت علمی این بنیاد نیز قابل توجه است که شامل مقام معظم رهبری در دوران ریاست جمهوری ، علامه محمدتقی جعفری(ره) ، حجت الإسلام زین العابدین قربانی و حجت الإسلام حاج شیخ محمد یزدی بوده است.
هم اینک بنیاد نهج البلاغه از بخش هایی به شرح زیر تشکیل شده است که با وسعت یافتن فعالیتهای بنیاد در سراسر کشور در حال تدوین اساسنامه جدید با رویکرد جدیدی هستیم که به محض دریافت نتیجه نهائی ، قاطبه مردم و اهل ذوق و مطالعه و دانشمندان علوم اسلامی و علوی از برکات آن بهره مند خواهند شد.
هیأت علمی ـ اداری مالی ـ اطلاع رسانی ـ انتشارات ـ پژوهشکده ـ کتابخانه ـ هیأت تحریریه ـ مدرسه مکاتباتی ـ مرکز آموزش تخصصی
* معرفی بنیاد نهج البلاغه دفتر استان اردبیل
از زبان آقای رحیم انوری مدیر بنیاد استان
در عالم اسلام چهار پدیده وجود دارد که ارتباط آن ها قابل
تأمل است. در یکی از این پدیده ها ـ سقیفه ـ اندیشه وسوسه قدرت مانع از آن شد که گروهی قدرت طلب بر این خواست الهی گردن نهند که اداره جامعه توسط انسانی شایسته رهبری شود ـ غدیر ـ بر این محرومیت جامعه از رهبری الهی سوگواری و ماتم پدید آمد ـ عاشورا ـ در حقیقت آن یک سوگواری همیشگی است برای غدیر.
از این روی ضروری است تا بازگشت جامعه به تدبیر غدیر ، این مصیبت ، باقی و تازه دانسته شود. و این بازگشت در پدیده چهارم ـ مهدویت ـ تحقق پیدا می کند. این اندیشه چیزی جز مدیریت و حاکمیت الهی بر جامعه نیست که باید زمینه پذیرش عمومی آن فراهم شود تا مدیر الهی بتواند معنویت و عدالت را بر جامعه بشری حاکم کند. از این رو می توان گفت مهدویت در ذات خود بازگوکننده ضرورت اصلاح انحراف هایی است که در جریان امامت و ولایت ایجاد کرده اند. حالیا بیایید از نوری به نور دیگر راه یابیم از غُرَرُ الکلام ، سیمای دُرَر را نظاره کنیم. چه عارفانه و دلنشین می شود قصه های یوسف زهرا را از زبان امام العارفین شنیدن ، حقیقتاً چه پسندیده و پربهاست شیوه حکومت بزرگ حاکم آینده گیتی را از حکمت های برترین حاکمان تاریخ آموختن و زمامداری حق و عدل مهدوی را از کتاب تبلور عدالت علوی به نظاره نشستن.                                      
در راستای استقبال از این امید و استفاضه از آن حقیقت ، در سالروز آغاز امامت ، روز سرور و شادی شیعیان حضرت حجت عجل الله، بنیاد نهج البلاغه دفتر استان اردبیل به تاریخ سیزدهم بهمن ماه سال 1390ه ش برابر با نهم ربیع الاول سال1433ه ق رسماً افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
عنایت خداوند سبحان و توجه حضرت امیر المؤمنین علی بن ابی طالب(ع) ، مقدمات کار را فراهم کرد. حضرت آیت اللهسید حاتمی که از صغرسنی شاگرد آن معظم له هستم بنده را احضار فرمودند و در منزل ایشان که آیت اللهدین پرور رئیس بنیاد نهج البلاغه حضور داشتند ، طرح تأسیس بنیاد استان اردبیل مطرح شد و حضرت ایشان تمایل داشتند که دفتر بنیاد در اردبیل تأسیس شود که بعد از آن با جلسات متعدد و رهنمودهای حکیمانه و اندیشمندانه نماینده ولی فقیه در استان حضرت استاد دکتر سید حسن عاملی ، مقرر شد به طور جدی کار را دنبال کنیم که ماحصل ، آن چیزی است که شما در این مجلد مختصر خواهید دید. امید است مورد قبول حضرتش واقع گردد.
 * چارت تشکیلاتی دفتر بنیاد نهج البلاغه استان اردبیل
دفتر بنیاد نهج البلاغه استان اردبیل زیر نظربنیاد نهج البلاغه کشور و مانند تمام نهادهای مردمی با رویکرد علمی ، پژوهشی ، آموزشی و فرهنگی و در چارچوب مقررات و آئین نامه های مدون با هدف ترویج و نضج فرهنگ و معارف والای علوی از بخش های زیر تشکیل یافته است.
1 ـ هیأت علمی
2 ـ معاونت آموزش
3- معاونت تحقیقات و پژوهش
4 ـ معاونت فناوری اطلاعات
5 ـ معاونت اداری و مالی
6 ـ روابط عمومی
7- کارگروه های تخصصی