تقوا در گرو عمل به موعظههای امیرالمومنین(ع)
1401/02/11
پای منبر علی(علیه السلام)/ ۲۹
تقوا در گرو عمل به موعظههای امیرالمومنین(علیه السلام) + فیلم
کسی اگر اندیشهورز باشد و از چشم بینا برخوردار باشد جملاتی که ما از علی(علیه السلام) از نهجالبلاغه و حکمت صدوپنجاه نقل کردیم کفایت میکند. البته در صورتی که به آن عمل کنیم.
محسن اسماعیلی، استاد دانشگاه تهران، به مناسبت ماه مبارک رمضان در سلسله مباحثی با عنوان «پای منبر علی(علیه السلام)» که به همت ایکنا و به صورت ویدیویی تولید شده است با نگاهی به نهجالبلاغه و شرح حکمت صدوپنجاهم، به بیان پندهایی از امیرالمؤمنین(علیه السلام) پرداخته است که متن و فیلم جلسه بیست و هفتم آن با عنوان «عمل به موعظه» در ادامه میآید:
در ماه رمضان حکمت صدوپنجاهم نهجالبلاغه محور گفتار ما بود. سیدرضی نقل میکند که کسی از علی(علیه السلام) درخواست موعظه کرد و او جملاتی از علی(علیه السلام) شنید که ما هم در این ماه شنیدیم. این جملات چنان مهم و موثرند که سیدرضی پس از نقل آنها میفرماید؛ «لو لم يكن في هذا الكتاب إلا هذا الكلام لَكفى به موعظة ناجعة و حكمة بالغة و بصيرة لمبصر و عبرة لناظر مفكر» اگر در این کتاب نهجالبلاغه جز همین یک جمله نبود برای اینکه انسان موعظه موثر بشنود، کفایت میکرد، کسی اگر اندیشهورز باشد و از چشم بینا برخوردار باشد جملاتی که ما از علی(علیه السلام) از نهجالبلاغه و حکمت صدوپنجاه نقل کردیم کفایت میکند. البته در صورتی که به آن عمل کنیم.
ماه رمضان تمرینی بود برای آینده. «یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم» روزه را بر شما واجب کردیم همانطور که بر امتهای پیشین واجب کردیم تا تقوی پیشه کنید و تقوی پیشه کردن در گرو عمل به موعظههایی است که علی(علیه السلام) در این روزها برای ما بیان فرمودند. البته خودشان فرمودند در صورتی که این موعظهها به قلبهای پاک و گوشهای شنوا و تصمیمهای راسخ برخورد کند اثرگذار است.
امیدواریم خدا توفیق عمل به حکمت صدوپنجاهم نهج البلاغه را به ما عنایت کند.
منبع:خبرگزاری ایکنا