(عبدالله بن عباس در مسئله اى نظر داد كه امام آن را قبول نداشت و فرمود) بر تو است كه رأى خود را به من بگويى، و من باى پيرامون آن بينديشم ، آنگاه اگر خلاقى نظر تو فرمان دادم بايد اطاعت كني!
مرکز جهانی اطلاع رسانی آل البیت

دلیل اصلی شیفتگی ادبای مسیحی به شخصیت مولای متقیان

1401/02/06
آشنایی با نهج‌البلاغه؛دلیل اصلی شیفتگی ادبای مسیحی به شخصیت مولای متقیان
نقطه اشتراک ادبای مسیحی که با خلق آثار فاخر درباره شخصیت امام علی (علیه السلام) و ائمه معصوم (علیه السلام) به غنای گنجینه ادبیات اسلامی افزودند، تأثیرپذیری مستقیم آنان از ظرافت‌های بلاغی آن حضرت در کتاب نهج‌البلاغه است.

آشنایی با نهج‌البلاغه؛ دلیل اصلی شیفتگی ادبای مسیحی به شخصیت مولای متقیانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت «روز نهج البلاغه»، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدرضا مرتضوی وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان با چهار تن از ادبای مسیحی شیفته مولای متقیان گفتگو کرد و دیدگاه آنان درباره شخصیت حضرت علی (علیه السلام) را جویا شد.
جوزف الهاشم ادیب مسیحی سرشناس و وزیر اسبق لبنان، جورج صلیبا اسقف کلیسای ارتدوکس جبل لبنان و طرابلس، جورج شکور شاعر و نویسنده مسیحی لبنان و میشل کعدی اندیشمند نویسنده و ادیب مسیحی اهل لبنان در این گفتگوی تلویزیونی به سؤالات رایزن فرهنگی کشورمان درباره نقطه آغاز آشنایی با امام علی (علیه السلام)، ظرفیت نهج‌البلاغه در پاسخ به مسائل امروزی و تأثیرپذیری از نهج‌البلاغه پاسخ دادند.
پخش این گفتگو‌ها از شبکه ماهواره‌ای الصراط لبنان در چند قسمت آغاز شده و مورد اقبال کم‌نظیر مخاطبان قرار گرفته است.
نقطه اشتراک همه این ادبای مسیحی که با خلق آثار فاخر درباره شخصیت امام علی (علیه السلام) و ائمه معصوم (علیه السلام) به غنای گنجینه ادبیات اسلامی افزوده اند، تأثیرپذیری مستقیم آنان از زیبایی‌ها و ظرافت‌های بلاغی آن حضرت در کتاب نهج‌البلاغه است.
جرج جرداق، نویسنده و ادیب مشهور لبنانی که با خلق اثر کم نظیر امام علی (علیه السلام) صدای عدالت انسانی شناخته می‌شود، درباره بلاغت سخنان حضرت علی (علیه السلام) می‌گوید: شرایط بلاغت سخنوری که تناسب مقتضای کلام با حال و مقام است برای هیچ ادیب عربی مانند علی (علیه السلام) جمع نشده است، زیرا سخنان وی پس از قرآن بزرگ‌ترین نمونه بلاغت است.
مرتضوی در گفتگوی خود با ادبای سرشناس مسیحی، به تبیین ظرافت‌های نهفته در تصاویر و ایماژ‌های به کار برده در نهج‌البلاغه پرداخت که گزیده‌ای از این گفتگو‌ها به شرح زیر است:
جورج شکور شاعر و نویسنده مسیحی اهل لبنان گفت: (در تاریخ اسلام) برهه‌ای که می‌تواند مایه مباهات مسلمانان باشد، همان دوران امام علی (علیه السلام) است.
وی افزود: عظمت امام علی (علیه السلام) او را به سرودن حماسه شعری درباره شخصیت حضرت وا داشته است و حماسه امام علی (علیه السلام) به همراه حماسه امام حسین (علیه السلام)، از فاخرترین اشعار او به شمار می‌روند.
این شاعر مسیحی آنچنان شیفته و تحت تأثیر شخصیت امام علی (علیه السلام) قرار گرفته است که ایشان را یار همیشگی خود قلمداد می‌کند.
شکور اضافه کرد: امام علی (علیه السلام) رفیق راه من است. من او را همیشه در کنار خود دارم و همواره مرا به راه راست هدایت می‌کند.
جورج صلیبا اسقف کلیسای ارتدوکس جبل لبنان و طرابلس نیز گفت: توجه به شخصیت و الگوی رفتاری امام علی (علیه السلام) نیاز مبرم جهان امروز است.
وی افزود: با الگو برداری از شخصیت امام علی (علیه السلام) راه هدایت و حرکت به سمت حقیقت هموار می‌شود.
جورج صلیبا آموزه‌های نهج‌البلاغه را کلید اصلاح گری، سازندگی و پیشرفت قلمداد کرد و گفت: سازمان بین‌الملل می‌تواند نهج‌البلاغه را به عنوان اصل و مبنا برای عدالت و حقوق بشر قرار دهد.
وی بر این باور است که راهکار‌های ارائه شده در نهج‌البلاغه بهترین راه حل برای رسیدگی به چالش‌ها و بحران‌هایی است که کشور‌های مختلف در دوران کنونی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.
جوزف الهاشم ادیب مسیحی سرشناس و وزیر اسبق لبنان نیز به بیراهه‌های بدبینی و دیدگاه‌های واهی برخی جریان‌ها اشاره کرد و گفت: همواره در شگفتم از کسانی که به دلایل واهی از استدلال و احتجاجم به سخنان امام علی (علیه السلام) خرده می‌گیرند.
وی افزود: امام علی (علیه السلام) نماد مفهوم عالی انسانیت است.
میشل کعدی، ادیب سرشناس لبنانی درباره نقطه آغاز شیفتگی به امام علی (علیه السلام) گفت: بذر عشق و محبت به امام علی (علیه السلام) را پدرم که شیفته نهج‌البلاغه بود، در دل من کاشت. همچنین بنا به توصیه پدرم بود که رساله مقطع دکتری را درباره شخصیت امام علی (علیه السلام) نگاشتم.
کعدی با اشاره به برخی فضایل امام علی (علیه السلام) افزود: مولای متقیان بزرگترین نعمت خداوند بر روی زمین و ایشان برگزیده خداوند است.
منبع:خبرگزاری صدا و سیما