دكتر « افيم رضوان » در سال 1957 در لنينگراد به دنيا آمد .
پس از پايان دوره متوسطه در دانشگاه شرق شناسى زادگاهش به ادامه تحصيل پرداخت و در سال 1984 موفق به اخذ دانشنامه دكترا در رشته علوم قرآنى شد .
افيم رضوان در حال حاضر سرپرستى « نشريه بين المللى تحقيقات نسخه هاى خطى شرقى » ، همچنين معاونت انستيتوى شرق شناسى سن پيترزبورگ را برعهده دارد.
بيشترين فعاليت و كارهاى وى در زمينه علوم قرآنى است و كتاب هايى نيز در تاريخ مناسبات اعراب و روسيه منتشر كرده است . آخرين اثر دكتر رضوان با نام « قرآن و جهان آن » چندى پيش منتشر گرديد.
دكتر رضوان علاقه زيادى به بكارگيرى فنون نوين رايانه اى در زمينه هاى پژوهشى خود دارد و اين مطلب را تا بدانجا پيش برده كه نرم افزارهاى مخصوصى را عربى پردازش كرده كه اينك در كشورهاى عربى كاربرد OCR با عنوان سيستم گسترده اى يافته است .
دكتر رضوان به خاطر كارهاى علمى با ارزش خود در زمينه هاى قرآنى تاكنون جوايزى را دريافت كرده كه از آن جمله مى توان به « جايزه كميته مسلمانان آسيا » در سال 1998 ، « جايزه افتخارى دانشگاه سوكاى ژاپن در سال 1998 و نشان طلاى مراسم بزرگداشت يكصدمين سالگرد تاسيس كشور پادشاهى آل سعود در سال 1999 را نام برد .
دكتر رضوان قريب دو سال پيش با نهج البلاغه آشنا و به ترجمه آن علاقمند شد و اينك با سرپرستى كردن يك گروه از ايران شناسان و اسلام شناسان روسيه به ترجمه اين اثر جاودانى مشغول است .
نهج البلاغه ، جلوه راستگويى ، حقيقت طلبى ، دعوت به برابرى و مبارزه عليه زورگويى است .
نهج البلاغه از سطوح ، لايه ها و مفاهيم مختلفى برخوردار است . هر چه بيشتر در آن غور مى كنم ، درمى يابم كه از عمق بيشترى برخوردار است . ما در اين زمان محدود ، تنها خواهيم توانست لايه بسيار نازكى از سطح را در دسترس خوانندگان روس زبان قرار دهيم . البته بايد گفت كه برداشتن اين قدم ـ كه نخستين گام محسوب مى شود ـ لازم و ضرورى است .