متن عربی
[219] .قَالَ (علیه السلام):(1)مَنْ أَصْبَحَ عَلَى الدُّنْيَا حَزِيناً فَقَدْ أَصْبَحَ لِقَضَاءِ اللَّهِ سَاخِطاً وَ مَنْ أَصْبَحَ يَشْكُو مُصِيبَةً نَزَلَتْ بِهِ فَقَدْ أَصْبَحَ [فَإِنَّمَا] يَشْكُو رَبَّهُ وَ مَنْ أَتَى غَنِيّاً فَتَوَاضَعَ لَهُ لِغِنَاهُ ذَهَبَ ثُلُثَا دِينِهِ.
(2)وَ مَنْ قَرَأَ الْقُرْآنَ فَمَاتَ فَدَخَلَ النَّارَ فَهُوَ مِمَّنْ كَانَ [مِمَّنْ] يَتَّخِذُ آيَاتِ اللَّهِ هُزُواً وَ مَنْ لَهِجَ قَلْبُهُ بِحُبِّ الدُّنْيَا الْتَاطَ قَلْبُهُ مِنْهَا بِثَلَاثٍ هَمٍّ لَا يُغِبُّهُ وَ حِرْصٍ لَا يَتْرُكُهُ وَ أَمَلٍ لَا يُدْرِكُهُ.
متن فارسی
امام (عليه السّلام) فرمود:(1)هرکس برای دنیا اندوهناک باشد به قضا و قدر الهی خشمگین شده، و هرکس از مصیبتی که به او رسیده شکایت کند مثل این است که از پروردگارش شکایت کرده است، و هرکس پیش توانگری رفته و برای توانگریش به او تواضع کند دو سوم دینش از بین رفته است.
(2)کسی که قرآن بخواند و پس از مرگ داخل آتش شود پس او از کسانی بوده که آیات خدا را به استهزاء گرفته بود، و کسی که دلش شیفته محبت دنیا شود از دنیا به دلش سه چیز بسته و آعشته می شود: اندوهی که از او جدا نمی گردد، طمعی که او را رها نمی کند، وآرزویی که به آن دست نیابد.
قبلی بعدی