ناتوانى ، آفت و شكيبايى ، شجاعت و زُهد ، ثروت و پرهيزكارى ، سپرِ نگه دارنده است : و چه همنشين خوبى است راضى بودن و خرسندى .
مرکز جهانی اطلاع رسانی آل البیت

خانه  >  دانستنی های نهج البلاغه (در کلام اندیشمندان)  >  دكتر سید جعفر شهیدى

دكتر سید جعفر شهیدى

استاد دكتر سید جعفر شهیدى كه از ادیبان برجسته كشورمان است و استادى مسلم او بر لغت و ادب عرب مورد تایید و تصدیق همگان است و ترجمه شیوایش از نهج البلاغه در بین ترجمه هاى پیشیناز ویژگی های مهمی برخوردار است، این كتاب عظیم را منبع و سرمایه غنى همه ادیبان، شاعران، خطیبان و نویسندگان تاریخ اسلامى دانسته و همه مطالب آن را یك گنجینه سرشار مى داند  وى مى گوید:
پس از آن كه شریف رضى سخنان امام را از خطبه، نامه و فقره هاى كوتهاه گردآورى نمود سرمایه اى غنى در دسترس ادیبان و خطیبان و مترسلان نهاده شد چنانچه ظاهرا توجه ادیبان ایرانى به فقره هاى كوتاه سخنان امام، پس از تالیف كتاب مطلوب كل طالب من كلام على بن ابى طالب به وسیله رشید وطواط است . بحث در این كه آیا همه این خطبه ها و نامه ها و سخنان كوتاه (كلمات قصار) كه در مجموعه اى به نام نهج البلاغه گردآمده گفتار على (ع) است و یا برخى از گفته هاى دیگران نیز به نام حضرت، ثبت شده از قرن ها پیش آغاز شده و تا امروز به قدر كافى پیرامون آن گفته و نوشته اند . آنان كه در سخن شناسى و نقد ادبى نزد گویندگان عرب كنانتى دارند گواهى داده اند كه این گوهرهاى گرانبها همه به یك گنجینه تعلق دارد . . . پس از آن كه مذهب تشیع در ایران رواج یافت به اطمینان خاطر مى توان گفت كه شعر و شاعر و نثر از تاثیر نهج البلاغه و گفتار على (ع) خالى نیست. (1)
پی نوشت:
1- یادنامه كنگره هزاره نهج البلاغه: بنیاد نهج البلاغه، 1360، ص 221 .