اى اسيران آرزوها ، بس كنيد! زيرا صاحبان مقامات دنيا را تنها دندان حوادث روزگار به هراس افكند، اى مردم كار تربيت خود را خود بر عهده گيريد، و نفس را از عادت هايى كه به آن حرص دارد باز گردانيد.
مرکز جهانی اطلاع رسانی آل البیت

خانه  >  کتاب شناسی  >  جمهوری علوی(پژوهشی در سیره حکومت‌داری امیرالمؤمنین علیه‌السلام)

مولف: 
وحید قاسمی
ناشر: 
آرام دل
تاریخ نشر: 
1393
نوبت چاپ: 
1ام
تعداد صفحات: 
126
نوع مدرک: 
کتاب
زبان : 
فارسی
موضوع اصلی: 
پژوهشی در سیره حکومت‌داری امیرالمؤمنین علیه‌السلام
کلید واژگان: 
سیاست-حکومت
توضیحات: 

درباره زندگی و حکومت امیرالمؤمنین (علیه السلام) بسیار نوشته‌شده، درباره فضایل فردی حضرت در خانواده و اجتماع، درباره سیره سیاسی ایشان و شیوه حکومت‌داری‌ شان و...

ابعاد وجودی و جنبه های گوناگون حیات پر برکت آن حضرت آن‌چنان گسترده است که به عنوان منبعی پایان ناپذیر همچنان می‌توان بدان پرداخت؛ اما باید پذیرفت که گفتن حرف تازه در این باب نه آسان که درعین‌حال بسیار دشوار نیز هست.
نویسنده کتاب حاضر (وحید قاسمی) کوشیده تا از منظری نو به حکومت آن بزرگوار بپردازد.

او در مقدمه‌ی کتاب اذعان دارد دل‌بسته‌ی حکومت به سبک جمهوری اسلامی است و در دنیای امروز حکومت جمهوری یکی از مشروع‌ترین انواع حکومت‌هاست. حکومتی که متکی به مردم بوده و توسط آن‌ها مشروعیت می‌یابد.

قاسمی کامل‌ترین و البته مهجورترین حکومت جمهوری در طول تاریخ را حکومت حضرت امیر (علیه السلام) برشمرده و از آن به‌عنوان جمهوری علوی یادکرده است. حکومتی که مشروعیت الهی و مقبولیت مردمی‌اش غیرقابل‌انکار بود. 
او در این کتاب به سیره حکومت‌داری امیرمومنان را در شش فصل با عناوین زیر پرداخته است: پیدایش دولت علوی، صفات رهبری دولت علوی، سیاست اقتصادی دولت علوی، سیاست قضایی دولت علوی، سیاست نظامی و امنیتی دولت علوی و  شاخص‌ها و دستاوردهای دولت علوی.
این کتاب با ماجرای خلافت حضرت امیر (علیه السلام) بعد از مرگ عثمان (با پیشنهاد مردم و عدم پذیرش ایشان) آغاز می‌شود. قاسمی ضمن ارائه روایت های تاریخی پیرامون حکومت‌داری حضرت امیر و ابعاد گوناگون آن، این حکومت را  یک جمهوری معرفی کرده مورد اشاره  و با واکاوی آن، دلایل برتری جمهوری علوی به‌عنوان بهترین نوع حکومت را برمی شمرد.