(آنگاه كه خبر كشته شدن محمد بن ابى بكر را به او دادند فرمود) همانا اندوه ما بر شهادت او ، به اندازه شادى شاميان است، جز آن كه از آن يك دشمن ، و از ما يك دوست كم شد.
مرکز جهانی اطلاع رسانی آل البیت

خانه  >  کتاب شناسی  >  آموزش نهج البلاغه

مولف: 
سیدمحمد مهدی جعفری
محل نشر: 
تهران
ناشر: 
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ نشر: 
1380
نوبت چاپ: 
1ام
تعداد صفحات: 
566
قطع و اندازه: 
وزیری
نوع جلد: 
شوميز
نوع مدرک: 
کتاب
زبان : 
فارسی
موضوع اصلی: 
کتابی در بررسی راه ها و روش ها و چگونگی آموزش کتاب نهج البلاغه.
کلید واژگان: 
آموزش- نهج البلاغه
توضیحات: 

کتابی در بررسی راه ها و روش ها و چگونگی آموزش کتاب نهج البلاغه است. کتاب به منظور رواج فرهنگ علوی در دوران ضرورت بازگشت به قرآن و افزایش آگاهی مسلمانان، نوشته شده است تا با ارائه شیوه آموزش درست، کتاب نهج البلاغه همگانی شود.

مؤلف، قبل از ورود به بحث اصلی کتاب، به اختصار از سخنوری، و سخندانی در سیاست و اجتماع، سید رضی، مؤلف نهج البلاغه، محتوا و شیوه پژوهش در نهج البلاغه سخن گفته است. وی آن گاه به مباحث آموزش پرداخته و در این بخش، فرازهایی از کتاب نهج البلاغه را انتخاب کرده و به مناسبت محتوای هر فراز، عنوانی برای آن برگزیده و با نقل متن عربی و ترجمه آن، توضیحاتی را قبل از متن و پس از ترجمه آن، ارائه داده است.

برای درست فهمیدن مفاهیم، واژه ها و لغات متن، با اشاره به ریشه اصلی آنها، معنا شده اند. هر بخش از نوشته ها و توضیح ها، با استناد به منابع گوناگون مشخص شده و در پی نوشت آمده است. عنوان های جلد نخست کتاب، عمدتا با ترکیب «علی» و با یکی از اوصاف امام شکل گرفته است و برخی از عنوان های اصلی، عنوان هایی فرعی هم دارند.

توضیح ها و ترجمه متن با قلمی روان و به دور از حاشیه پردازی و درازگویی نگارش شده است. پایان کتاب، نمایه موضوعات، اعلام، کتاب ها، مکان ها و نهادهاست.

منبع: کتاب شناسی توصیفی اهل بیت(ع)، ص ۱۸ ـ ۱۹