كتاب « الهيات در نهج البلاغه» در صدد بيان مباحث توحيدي بيان شده در نهج البلاغه است كه از سنت هاي الهي در عالم خلقت و تكوين و عالم تشريع و تكليف و نتايج و عنايات افعال الهي و عنايات عامه و خاصة او نسبت به بندگان سخن گفته است. مؤلف هدف از نگارش را علاوه بر ارج نهادن به مقام والايي اميرمؤمنان عليه السلام و كلام ايشان، تقريب بين مذاهب اسلامي در بحث توحيد و مبارزه با عقايد فكري و اعتقادي فاسد وهابيت بيان مي كند؛ زيرا اين فرقة ضاله چهرة اسلام ناب را به سليقه و شيوة نامعقول خويش براي ساير اديان معرفي مي كند.
کتاب الهیات در نهج البلاغه که به قلم آیت الله صافی نگارش شده است از 17 فصل تشکیل می شود که نهج البلاغه را از ابعاد الهی بررسی می کند.
فصل اول این کتاب به مباحث الهیات می پردازد.
فصل دوم آن الله را محور مطالب و مقاصد قرآن و نهج البلاغه عنوان می کند.
بخش سوم این کتاب به جهان بینی اسـلامی در نهج البـلاغه اختصاص دارد که ناتوانی اندیشه ها از شناخت حقیقت خدا، توحید و جنبه های مختلف آن را موردبررسی قرار می دهد.
فصل چهارم به ادله توحید ذاتی در نهج البلاغه و فصل پنجم نیز به توحید صفاتی و افعالی در نهج البلاغه می پردازد.
فصل ششم به صفات ثبوتیه در نهج البلاغه ، فصل هفتم به علم خدا در نهج البلاغه و فصل هشتم نیز به قدرت خدا در نهج البلاغه اختصاص دارد و فصل نهم نیز به صفات سلبیه در نهج البلاغه می پردازد.
فصل دهم این کتاب به صفات و اسماءِ خدا در نهج البلاغه و فصل یازدهم نیز به ادلّه صفات و اسماء در نهج البلاغه و فصل دوازدهم نیز به نفی معانی و احوال و صفات و غیبت صفات در نهج البلاغه اختصاص دارد.
فصل سیزدهم نیز به عدل الهی در نهج البلاغه، فصل چهاردهم سنن تکوینی الهی در نهج البلاغه و فصل پانزدهم نیز به عنایت الهیه به هدایت انسان ها با بعث انبیا و تعیین حجج در نهج البلاغه پرداخته است.
فصل شانزدهم این کتاب عنایت کبرای الهی به بعث خاتم الانبیاء و نزول قرآن و شرایع اسلام در نهج البلاغه و فصل هفدهم نیز به سنن الهی در تشریعیات و حکمت آن ها و اهداف تشریعی الهی در نهج البلاغه اختصاص دارد.